Tuin ommelanderweg Hornhuizen

Omschrijving

Bij een boererij in het Groningse Hogeland ben ik gevraagd om over een inrichting voor de voortuin na te denken.

Uitgangspunten waren: zicht op het landschap; beslotenheid; ruimte voor spelen, onderhoudsarm, boomgaard. 

Advisering

Door een duidelijke structuur met hagen aan te brengen creeëren we beslotenheid en tevens een beschuting tegen de altijd aanwezige wind. Tevens verkrijgen we op deze manier een duidelijke structuur. Binnen deze structuur is ruimte voor spelen en aan de buitenkant ruimte voor struiken en bomen. de bodem wordt aangeplant met natuurlijke bodembedekkers, die onkruidgroei tegen moeten gaan.

Eindresultaat

Een besloten tuin met vele doorkijken op het landschap. uiteindelijke doel is dat de haag rondom het terras transparanter kan worden, zodat er meer tuinbeleving ontstaat. De zuidmuur tegen de boerderij zal rijkelijk begroeid zijn met leifruit.