middelgrote tuin 4

Omschrijving

De bewoners van dit jaren 50 huis hebben ons gevraagd een ontwerp te maken wat in deze tijd bij deze huizen hoorde.

We hebben Studio voor Tuinconsult & Stadstuinherstel gevraagd om de ontwerpen te beoordelen op historische juistheid.

Advisering

Ondanks deze redelijke grote tuin viel ons op dat de ruimtes toch redelijk klein waren.

Door de langste lijnen/assen eruit te halen proberen we de tuin optisch groter te laten lijken.

De entree aan de voorzijde van het huis is ook aangenamer gemaakt.

Eindresultaat

Vanaf de straat is de privacy richting de achtertuin gewaarborgd.

We hebben dit gedaan door de achtertuin met hoge hagen af te schermen. Door op een spannende manier de hagen te situeren bestaat in de tuin niet het gevoel dat voor en achtertuin geen eenheid zijn.

De inrichting is gedaan met eenvoudige beplanting wat rust moet geven.

De tuin zal in fasen worden aangelegd. Hiervoor hebben we ook een advies gedaan.