Middelgrote tuin 2

Omschrijving

Tuin is aangelegd bij een jaren 60 huis. De voortuin is erg klein en biedt weinig mogelijkheden. De achtertuin daarentegen is 40 meter diep en de breedte is 8 meter uitlopend naar 12 meter. Achter in de tuin staan twee grote essen. Deze essen geven extra dimensie aan het tuijnplan.

Advisering

Er worden drie tuingedeelten aangelegd. Gedeelte terras tegen de woning. Bijna het gehele oppervlak is bestraat, echter heeft het terras een groene uitstraling door strak geschoren lonicera en potten solitaire planten. Het midden gedeelte is architectonisch ingericht. Sterke punten zijn de rust en eenvoud door het gras en de blokken die contrasteren met de bloeiende heesters en diverse bolgewassen. Het achterste tuingedeelte is gericht op het landschap. Hier is veel gras gebruikt en natuurlijke beplanting. De ruimtelijkheid wordt hier ervaren.

Eindresultaat

Door de sterke lijnvorming is vanuit het woonhuis het landschap goed te ervaren. Met geschoren werk is een geraamte gemaakt, waardoor de tuin het gehele jaar toonbaar is. Het contrast tussen de strakke en losse elementen is de grote kracht van deze tuin. Tevens is de tuin onderhoudsarm. Onkruid wieden is haast niet nodig.