Grote tuin 2

Omschrijving

Het ontwerp maakt deel uit van de 2e Fase van de tuinaanleg. Fase 1 betreft de voortuin en is tien jaar geleden aangelegd. Na plaatsing van een nieuw tuinhuis in de achtertuin is de vraag gekomen om een ontwerp te maken die zorgt dat het woonhuis en het tuinhuis met elkaar combineert.

Advisering

Omdat het woonhuis en het tuinhuis jammer genoeg niet haaks op elkaar geplaatst zijn werken we met twee uitgangspunten. Zowel het wwonhuis is uitgangspunt als het nieuw geplaatste tuinhuis. De uitdaging is om deze verschillende uitgangspunten harmonieus in elkaar te laten overgaan. Dit maakt het ontwerpen lastig, maar tegelijkertijd ontstaat er ook spanning.

Eindresultaat

Door het maken van een centraal punt in het ontwerp laten we de lijnvorming op elkaar aansluiten. Dit is tegelijkertijd ook direct de 'harde' lijn in de tuin. De overige tuingedeelten zal enerzijds door een zandpad door een bosje worden ingericht. De andere zijde is een stinzengedeelte met geneeskrachtige kruiden die betreed kan worden door een zwevend pad van gekliefde boomstammen. Resulterend in een zeer afwisselende tuin met grote contrasten tussen strakke en losse elementen. Bijna alle materialen zijn hergebruikte producten.