Grote tuin 1

Omschrijving

Het ontwerp is gemaakt voor een zorgboerderij. In deze tuin komen bewoners te werken met verschillende handicapten. Hiervoor is het belangrijk dat er een tuin komt met meerdere facetten. Er moeten plekken komen waar gewerkt kan worden in bijvoorbeeld een moestuin of kruidentuin. Tevens moet er genoeg ruimte komen om familie te ontvangen op een terras. Ook is het van belang dat de bewoners niet in de buurt van water kunnen komen. Het is de bedoeling dat de tuin openbaar te gebruiken is voor dagjesmensen of voor klanten van de boerderij. Er dienen veel bloeiende planten te komen met diverse geuren en kleuren.

Advisering

In dit plan is erg rekening gehouden met de diverse karakters van de bewoners en hun wensen. In de tuin zijn meerdere sferen gemaakt. Zoals een moestuin en kruidentuin waar de bewoners kunnen werken, deze moet echter niet te groot zijn. De bedoeling is dat de geteelde groenten en kruiden kunnen worden verkocht in de boerderijwinkel. Ook wordt de bestaande boomgaard die nu vervallen is gereconstrueerd. Verder is het van belang dat de gehele tuin bereikbaar is. Zowel te voet als met de rolstoel. Voor minder valide mensen zijn verhoogde bakken gemaakt waaraan zij kunnen werken. Er staan genoeg bloeiende planten waarvan boeketten bloemen gemaakt kunnen worden. De tuin dient voor begeleiders overzichtelijk te zijn, zodat snel ingegrepen kan worden als er iets gebeurd.

Eindresultaat

De tuin is overzichtelijk en er is voldoende afwisselend werk voor de gebruikers. Tevens is het een tuin met veel sierwaarde. Haagbeplanting en bloembakken bepalen de structuur, verder is de tuin erg los met veel sierwaarde. De bereikbaarheid van de diverse objecten is voor iedereen goed. Ook is de tuin heerlijk om te genieten en uit te rusten. De foto’s betreffen sfeerbeelden van de diverse onderdelen. De structuren zijn op foto niet goed weer te geven.