Christian Kolk

Groen! Het zit in mijn bloed.

Tijdens mijn studie ben ik me gaan specialiseren in het ontwerpen en uitwerken van tuinen.

Ontwerpen leerde ik van tuinontwerper en schrijver Klaas T. Noordhuis van Studio voor Tuinconsult & Stadstuinherstel in Leens.

En mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp.

Uiteindelijk resulteerde dit in Kolk Tuinontwerp en Groenadvies. Gespecialiseerd in '(Klaas)icistische tuinen', geïnspireerd en gemotiveerd door de denkwijze van Klaas T. Noordhuis. Het ontwerpen van tuinen die passen bij de bouwtijd en stijl van de woning.

Verder ontwerp ik de tuinen zo veel mogelijk groen en pas enkel functionele verharding toe. Tevens realiseer ik onderhoudsarme tuinen. Tuinen waarin je nog echt kunt genieten! Tijdloos en niet trendy.

Door werkervaringen uit het verleden ben ik goed thuis in prijsvorming d.m.v. calculatie, werkvoorbereiding, planning, ed. Voor u heeft dit als voordeel dat appels met appels worden vergeleken en u later niet voor verassingen komt te staan. Door mijn onafhankelijkheid kunnen we bij meerdere hoveniers prijzen opvragen, hierdoor zijn mijn kosten grotendeel terug te verdienen.

Samengevat: 'Een ontwerp van mij betekend niet alleen droog architectenwerk, maar ook een brede overdracht van kennis op het gebied van aanleg en onderhoud'

'Bij projecten wordt mijns inziens te veel ingezet op kosten en niet op esthetiek! Door slim om te gaan met middelen en materialen probeer ik een balans te vinden tussen prijs en schoonheid'.

In de toekomst hoopt ik op deze manier nog veel tuinen en parken te mogen realiseren.